Парламентът започна работа с изслушване на министър-председателя Николай Денков за

...
Парламентът започна работа с изслушване на министър-председателя Николай Денков за
Коментари Харесай

Денков: 4000 са били туристите сред наводненията, държавата реагира мигновено, евакуирахме 60 деца

Парламентът стартира работа с чуване на министър-председателя Николай Денков за наводненията в община Царево по негово искане и по предложение на " Българска социалистическа партия за България ". Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви смяната в дневния ред при започване на пленарното съвещание. 

Проследете с нас обстановката онлайн

“Имаме изгубени четири човешки живота. Винаги към такива нещастия обществото реагира с съображение – по метод, който изисква отговори от страната. Бих желал да разсея вероятни рецензии, че страната е реагирала късно. Реакцията на страната в този случай беше безусловно мигновена. Валежите започнаха през нощта и още сутринта преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха 11 екипа на пожарна сигурност с 35 чиновници, два екипа водолази, което незабавно започнаха да подкрепят изтеглянето на застрашените хора от съответните райони. Наред с хората, които живеят в обитаемоте места, имаше и към 4000 туристи - съгласно данните на туристическите служби. Основните старания бяха точно към евакуиране на застрашените жители. Включително и деца – имаше група от към 60 деца, които бяха евакуирани по високите етажи на хотел, чиито подземни пространства бяха наводнени. Имаше и защита по пътищата, с цел да не се рискува живота на хората, които тръгваха да пресичат през наводнени сектори “, съобщи Николай Денков.

" Още през вчерашния ден стартира подготовката за създаване на краткотраен мост при Царево, където е прекратена връзката на юг – към Варвара. От първия ден на бедствието българската войска е на терен в подготвеност – със самолети, с вертолети. Беше употребена високопроходима техниха, с цел да се превозят вода и храна. Постепенно обстановката се възстановява, електричеството и водоподаването са възобновени. Пречиствателната станция в Царево работoи ", уточни той.

Направен е оглед на вредите в 56 потърпевши обекта в община Царево, подадени са 10 заявки, а по едно от тях към този момент е отпусната еднократна помощ в размер до 1512 лв.. 

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР