Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до

...
Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до
Коментари Харесай

Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до 8 часа сутринта


Парламентът забрани шума в обитаемоте места от 23 часа до 8 часа сутринта. Депутатите утвърдиха на първо четене предложенията на вицепремиера Валери Симеонов за отбрана от шума.

Новите текстове плануват при повдигане на звук в обекти наоколо до жилищни здания, да се покачат глобите. При първо нарушаване заведението-нарушител ще се затваря до седем дни, при наново – до 30 дни, заяви БНР.

Законът вкарва условието озвучаването на откритите площи да става единствено с озвучителни средства с инсталирани автоматизирани регулатори, които управляват равнището на звука тъй че той да не надвишава граничните стойности.

Изключение се прави за гари, автогари и аерогари, посочи "Фокус ". Общинските мероприятия също се освобождават от въведените ограничавания.

Контролът по спазването на новите правила се разпорежда на Министерство на вътрешните работи.

Според Димитър Бойчев от ГЕРБ, това е последна мярка. "Защото множеството проблеми са в летния туристически сезон, където са и множеството открити заведения, а нашият сезон е толкоз пай, че съгласно мен това заведение е безсмислено повече да работи ", счита той.

Вицепремиерът Симеонов обаче отвърна: "Ще изпаднем в същата обстановка, в която сме и сега – с констативни протоколи, с препращане до община – една дискотека необезшумена с отворени размери, която дъни и побърква целия Несебърски залив ".

От Движение за права и свободи разкритикуваха законопроекта, настоявайки, че той лишава функционалности на общините. "Заради Бургас или поради Варна ще изгорят и всички други общини в България ", предизвести Танер Али.

Законопроектът е продължение на акциите на вицепремиера Валери Симеонов против шума в черноморските ни курорти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР