Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на допълнителните

...
Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на допълнителните
Коментари Харесай

БСП иска ремонтите на оградата по границата да продължат след обществени поръчки

Парламентът разпореди на Сметната палата да извърши одит на спомагателните разноски към бюджета, направени от държавното управление за интервала от 10 май 2017-та до края на януари тази година. Искането е на Българска социалистическа партия и беше гласувано в пленарната зала. Българска социалистическа партия желаеха ръководещите да отдръпват законови промени, които ще дадат опция ремонтите на граничната ограда да се правят без публични поръчки.

Левицата и ГЕРБ още веднъж влязоха в спор за оградата. От ляво са срещу ремонтите по нея да бъдат освободени от общия режим на публични поръчки и да се вършат с директно договаряне.
Елена Йончева - Българска социалистическа партия: Прави се, с цел да продължи корупцията, с цел да се прикрие досегашната корупция.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Искат да заметат следите от неприятното строителство посредством ремонтите и второ - посредством ремонтите и поддръжката да продължат да крадат от оградата.

От ГЕРБ са безапелационни, че не прикриват нищо и че задачата на измененията е бързи поправки на оградата.

Данаил Кирилов - ГЕРБ: Целта е да се даде опция за най-бърза реакция на най-близкостоящите държавни служби да реагират съответно.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Представяте ли си, в случай че вървим в цялостната процедура по Закона за публичните поръчки, това значи, че може да отнеме месеци, може и половин година при обжалванията и всички тези процедури, които се правят.

От ляво свързаха измененията с досъдебното произвеждане за оградата, формирано от профилираната прокуратура. Според ГЕРБ текстовете нямат нищо общо с следствието за корупционни прояви.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Краде ли държавното управление на Бойко Борисов от строителството на оградата? От това писмо - явно да! Очакваме прокуратурата да свърши следствието до дъно, обективно и бързо и длъжностните лица, които са виновни, и политически лица, несъмнено, за тази спекулация на оградата, да си понесат отговорност.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Разбира се, че който е нарушил закона и в случай че бъде открито това, ще понесе съответната отговорност, само че това не значи, че законодателството се прави, с цел да може да се основат условия за по-лесни благоприятни условия за пораждане на корупционни схеми.

Промените в Закона за публичните поръчки на следващия ден влизат за разискване в пленарната зала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР