Парламентът трябваше да започне днешния парламентарен ден с работа по

...
Парламентът трябваше да започне днешния парламентарен ден с работа по
Коментари Харесай

Предложението за таван на партийната субсидия отпадна от дневния ред на парламента

Парламентът трябваше да стартира днешния парламентарен ден с работа по предлагането на " Обединени патриоти " за промени в Закона за политическите партии, с което упорстват оптималният размер на партийната дотация да бъде 6 млн. лева годишно.
Те обаче бяха изненадващо оттеглени от вносителите им от " Обединени патриоти " . Точката бе включена в програмата за тази седмица по текста от правилника, който разрешава на опозиционните групи да вкарват свои оферти всяка първа сряда в месеца, без те да са утвърдени от Председателския съвет на Народно събрание.
Патриотите упорстваха за таван на средствата от държавната дотация. При приемането на бюджет 2020 ГЕРБ поддържаха нарастването на партийните дотации на 8 лв., като остана и частното финансиране.
" Обединени патриоти " предлагаха и връщане на финансирането единствено от физически лица, услуги към партиите осъществени с персонален труд, персонални дарения или даване на пространства. С други думи, планът, подписан преди всичко от водача на НФСБ Валери Симеонов, предвиждаше и възбрана за дарения за партиите от бизнеса .
Едно от предложенията е да бъде въведен и оптимален размер на дарението от физически лица за една календарна година от 10 хиляди лв..
При гласуването на дневния ред обаче депутатите от патриотичния фронт размислиха. Промените в Закона за политическите партии отпаднаха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР