Парламентът трябва да създаде нов разследващ орган за корупцията. Това

...
Парламентът трябва да създаде нов разследващ орган за корупцията. Това
Коментари Харесай

Кольо Парамов: Парламентът трябва да създаде нов разследващ орган за корупцията

Парламентът би трябвало да сътвори нов проверяващ орган за корупцията. Това сподели за обзорното предаване " Това е България “ на Радио " Фокус “ финансовият специалист и някогашен основен инспектор на Българска народна банка Кольо Парамов.

" Все отново огромната политика на обособените страни ражда обособени трудности, само че доста от страните подхващат ограничения бързо, ясно и тъкмо, с цел да преодолеят тази обстановка, до момента в който в България ние не взехме безусловно никакви ограничения и оставихме обстановката на абсолютния произвол. Ние през днешния ден имаме изнесени пари в размер на 51,5 милиарда $ в чужбина и нямаме пари, с цел да поддържаме нулевия стандарт на българския жител, нямаме тези съществени заработени пари, които да вкараме в пенсионното дело, нямаме нужните средства за балансиране на междинната класа и по никакъв метод нямаме опция да контролираме селското стопанство по този начин, както се поставя ", разяснява той.

По думите му предишното ръководство на Петков и на Василев ни е докарало да се чудим по какъв начин да вържем бюджета за идващата година, а тази огромна, фундаментална задача да направиш бюджета за 2023 година е въпрос на чест и въпрос на супер професионализъм.

" Въпросът за влизане в еврозоната не е единствено огромният надзор. Той е въпрос във връзка с гарантиране на стандарта на живота в България. Тук става въпрос за големи ползи, за големи пари, за големи благоприятни условия и те би трябвало да бъдат осмислени от управленците, а не по този начин, наизуст да се приказва. Ти, откакто нямаш задоволително пари и благоприятни условия да обвържеш салдото, откакто даваш 350-400 евро минимална заплата, по какъв метод ще ти стигнеш стандарта на някаква утопична Норвегия, на Дания и на другите страни, които одобряват метода на развиване в Европа по радикално друг метод и практикуват радикално разнообразни правила и условия. Ти ще останеш последна постоянно страна, която няма да може да върже салдото си и няма да може да препроектира радикално друго икономическо влияние върху цялата система на ръководство на финансите в страната ", обърна внимание Парамов.

Според него този парламент би трябвало да сътвори нов проверяващ орган за корупцията в страната по отношение на условието на комисията за Плана за възобновяване и развиване и за битка с корупцията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР