Парламентът трябва да приеме днес промени в Закона за съдебната

...
Парламентът трябва да приеме днес промени в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Властта обяви как ще спасява знакови криминални дела от замитане

Парламентът би трябвало да одобри през днешния ден промени в Закона за правосъдната власт, с които ще бъдат закрити профилираните съд и прокуратура. какво ще се случи обаче с цялата работа, която досега правят магистратите, в случай, че дойността им е обвързвана със знакови и тежки каузи?

„ Няма риск знакови каузи да отидат в кошчето след закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите ”, заявява пред Нова телевизия Милен Матеев от " Продължаваме промяната ", който е ръководител на правната комисия в Народното събрание.

„ Започнатите към този момент каузи отиват в Софийски градски съд и ще бъдат гледани от същите сформира, които са ги почнали. Минималната отминалост е 15 години и няма по какъв начин да бъдат прекъснати ”, заяви депутатът и съобщи, че спецправосъдието е неефективно.

“Нашето мнение е, че при основаването на спецправосъддието в България не е имало тежка корупция, която да постанова основаването на подобен орган. Корупцията се вкарва в спецправосъдието преди две години ”, счита Матеев.

“Хората излязоха на улицата през 2020 година, тъй като прокуратурата отхвърли да прегледа знаковите случаи, свързани със записи на премиера Бойко Борисов и други кавги в обществото. Трябваше повече от една година и под натиска на обществото, с цел да се сезира прокуратурата ”, сподели ръководителят на правната комисия.

„ Състоянието на правосъдната ни система, и най-много на прокуратурата, която не дава опция да бъдат разследвани знакови лица в страната, се дължи на фигурата на основния прокурор Иван Гешев ”, упрекна Матеев.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР