Парламентът ще заседава извънредно. В програмата бяха вписани изборът на

...
Парламентът ще заседава извънредно. В програмата бяха вписани изборът на
Коментари Харесай

Парламентът избира нов управител на НОИ

Парламентът ще заседава изключително. В програмата бяха вписани изборът на нов шеф на Националния застрахователен институт (НОИ), както и отсроченият петъчен парламентарен надзор. По предложение на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев пленарното съвещание ще стартира от 13.00 и ще продължи до 18.00 часа. В това време депутатите ще изслушат и единствения претендент за шефския стол в Национален осигурителен институт - Ивайло Иванов. Бившият заместник-министър на труда и обществената политика бе номиниран за поста от парламентарната група на ГЕРБ и подсилен от ръководителя на "Обединени патриоти " Волен Сидеров.

До това предложение се стигна, откакто предходният шеф на осигурителния институт Бисер Петков беше назначен за обществен министър в третото държавно управление на Бойко Борисов. Така Иванов ще довърши мандата на Петков, който изтича през 2020 година.

Ивайло Иванов работи в държавната администрация от 2003-а, когато става заместник-директор на Агенцията за обществено подкрепяне. От 2009-а до юни 2016-а е изпълнителен шеф на организацията. После става заместник-министър на труда и обществената политика, откакто на министерското кресло седна Зорница Русинова от ГЕРБ, която пък наследи Ивайло Калфин във второто държавно управление на Борисов. Иванов към този момент е бил в надзора на Националния застрахователен институт през 2012-а.

Позицията си до края на мандата ще резервира и подуправителката на Национален осигурителен институт Весела Караиванова. Тя бе определена през 2011-а и избрана отново през предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР