Парламентът ще заседава извънредно, след като председателят Ива Митева насрочи

...
Парламентът ще заседава извънредно, след като председателят Ива Митева насрочи
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно за полицейското насилие над демонстранти

Парламентът ще заседава изключително, откакто ръководителят Ива Митева насрочи съвещание поради насилието над стачкуващи по време на миналогодишните митинги против кабинета „ Борисов 3 ".

Депутатите ще изслушат министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили своите пълномощия, наложени санкции и взети ограничения за недопускане на сходни прояви по отношение на оповестените фрагменти с полицейско принуждение над протестиращи хора на 10 юли предходната година пред постройката на Министерския съвет от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Председателят на Народното събрание Ива Митева показва, че е изгледала въпросните фрагменти с полицейско принуждение с отвращение, болежка и паника. И споделя това освен като ръководител на Народното събрание, само че и като жител, жена и майка.

Поради тази причина съгласно нея българският парламент, като еманация на волята на народа и поръчител за върховенството на закона, не може да остане настрани от показаното във видеоматериалите.

За следствие на виновните се оповестиха от „ ИТН ", „ Демократична България ", Българска социалистическа партия и „ Изправи се БГ! Ние идваме! ".

В дневния ред за през днешния ден е и план на решение за внасяне на отчет от основния прокурор на Република България до 20 август за активността на прокуратурата и проверяващите по въпросния проблем. Ива Митева съобщи, че няма проблем отчетът да бъде импортиран от основния прокурор.

„ Това е планувано в правилника, това е процедура, която е прилагана към този момент 2019 година, тъй че мисля, че няма никакъв проблем този отчет да бъде импортиран. До петък е срокът, в случай че бъде признат този план на решение ", сподели тя.

Депутатите ще обсъдят и план на декларация по отношение на упражненото полицейско принуждение от длъжностни лица против протестиращи жители в интервала юли-септември 2020 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР