Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на

...
Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на първо четене

Парламентът ще прегледа промени в Закона за лечебните заведения на първо четене. Това планува програмата за работа на Народното събрание. Измененията са импортирани от ПГ на ГЕРБ.

Целта на предлаганите промени е да се предотврати закриването на огромен брой практики за първична здравна помощ, изключително в отдалечени и труднодостъпни региони, като се даде опция на общопрактикуващите лекари, които са почнали образование за придобиване на компетентност „ Обща медицина “ да го завършат.

Предлага се удължение на периода за лекарите, които до 3 юни 2019 година не са зачислени за придобиване на компетентност по "Обща медицина " да могат да работят като самостоятелна или групова процедура за първична здравна помощ за период от 4 години от влизането в действие на закона. Условието е да се зачислят за придобиване на компетентност „ Обща медицина “ в период до една година от влизането му в действие.

В 11.00 ч. ще стартира петъчният парламентарен надзор. В него ще вземат участие петима министри от кабинета "Борисов " 3. На депутатски питания ще дават отговор министърът на вътрешните работи Младен Маринов, на районното развиване Петя Аврамова, на превоза Росен Желязков, на енергетиката Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР