Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на

...
Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на
Коментари Харесай

Народното събрание разглежда промени в Закона за здравето

Парламентът ще разиска дефинитивно опцията националните центрове по проблемите на публичното здраве да могат да разпределят до 40 на 100 от личните си доходи за в допълнение материално стимулиране на работещите, съобщи БНР.

Националните центрове по проблемите на публичното здраве да могат да разпределят до 60 на 100 от личните си доходи от държавни такси, научноизследователска и експертна активност и такси за следдипломно образование за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на 100 за в допълнение материално стимулиране на чиновниците. Това плануват окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, с които се трансформира закона за здравето.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и промените в закона за лечебните заведения, които плануват изпълнителните шефове на университетските лечебни заведения да могат да преподават в съответните медицински университети.

В постоянния парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор вицепремиерът Екатерина Захариева и още четирима министри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР