Парламентът ще изслуша служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи

...
Парламентът ще изслуша служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Демерджиев за изнесена информация от Гешев и Сарафов

Парламентът ще изслуша служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на изнесена от основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов в общественото пространство информация за осъществени закононарушения, в това число за целеустремено и противоправно закъснение на наказателни производства. Това планува признатата стратегия на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е по искане на депутати от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

Преди дни от ПП-ДБ обявиха в своя позиция, че основният прокурор Иван Гешев, заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров следва да отговорят на няколко въпроса, един от които е „ кои каузи са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях? “. Работата на прокуратурата не е да приказва пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да управлява следствия и да повдига обвинявания в съда, показват от обединението.

Очаква се депутатите да изберат и ръководители на непрекъснатите комисии в Народното събрание, в случай че има импортирани съответни планове на решения.

Вчера от „ Възраждане “ приканиха да се изберат ръководители на всички комисии, а освен на правната комисия. В последна сметка сме в обстановка, в която би трябвало да приемем и бюджет, уточни заместник-председателят на Народното събрание от „ Възраждане “ Цончо Ганев. По думите му няма по какъв начин да изберем единствено ръководител на правната комисия, с цел да вкараме закона за домашното принуждение. Той уточни, че в случай че няма образувано болшинство и сделка за държавно управление, тогава може изборът на ръководители на комисии да стане на квотен принцип. Председателят на Народното събрание Росен Желязков му отговори, че в границите на деня има опция да се предложат планове за решения или да се изработят служебно такива и той през днешния ден сутринта да предложи включване в дневния ред на тази точка. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР