Парламентът се събра извънредно. Причината е блицконтролът с премиера и

...
Парламентът се събра извънредно. Причината е блицконтролът с премиера и
Коментари Харесай

Премиерът увери, че хлябът ни ще е осигурен до 2023 г.

Парламентът се събра изключително. Причината е блицконтролът с премиера и вицепремиерите, който по устав се организира в първия петък от месеца. Народните представители обаче взеха решение този път той да е във вторник.

Така, всяка парламентарна група има право да зададе два въпроса на премиера и заместниците му. След това депутатите ще продължат и с постоянен парламентарен надзор над изпълнителната власт с въпроси към министрите.

Премиерът на България Кирил Петков удостовери в Народното събрание, че държавното управление е решило да купи количество зърно, задоволително на България до последваща годишна продукция пред 2023 година Въпросът му беше заложен от депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

„ Тази седмица ще набавим количествата на пазарни цени. Ще се съхранява в складовете на държавния запас. За нас е огромен приоритет българското снабдяване и желаеме да сме сигурни, че българското население е обезпечено откъм зърно. Износът не е спрян, даже и през вчерашния ден кораби напуснаха пристанището, натоварени със зърно. Българският самун ще бъде обезпечен до 2023 година ”, увери министър-председателят Народното събрание.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР