Парламентът реши да освободи управителят на НЗОК Станимир Михайлов, който

...
Парламентът реши да освободи управителят на НЗОК Станимир Михайлов, който
Коментари Харесай

Парламентът все пак освободи управителя на НЗОК, оказа се, че подуправителят също оттеглил оставката си

Парламентът реши да освободи шефът на НЗОК Станимир Михайлов, който пет месеца чака да бъде призната неговата оставка, съобщи кореспондент на " Фокус " .

При гласуването 116 бяха " за ", 56 бяха " срещу ", нямаше въздържали се, а Има Такъв Народ не участваха в гласуването. 

В дебатите от ПП-ДБ показаха, че в случай че и шефът бъде освободен, то НЗОК щяла да бъде овладяна от ГЕРБ. 

" В момента е явно поемането на ръководството директно на НЗОК не от лица, излъчени от други органи, а от сътрудниците от ГЕРБ-СДС ", съобщи Васил Пандов. Той изиска да бъде прегледана и оставката на подуправителя Момчил Мавров.

Цончо Ганев от " Възраждане " упрекна ПП-ДБ в непросветеност, той сподели, че последните променяли законодателството в опазването на здравето, с цел да " могат да си набутат своите калинки ". Той напомни разногласията през лятото на предходната година към избора на Станимир Михайлов за началник на Здравната каса. 

От Има Такъв Народ обявиха, че няма да вземат участие в гласуването. Мотивът им по тази причина бил, че не били съгласни с неговия избор през цялото време.

По време на разискванията пък Васил Пандов направи процедура, в която изиска да бъде оттеглена точката, защото шефът на НЗОК бил отдръпнал оставката си. 

Костадин Ангелов пък заподозря напън против Михайлов и съобщи, че ГЕРБ ще внесе сигнал за следствие по случая. 

Това докара до 15-минутна отмора, поискана от Асен Василев, в която депутатите трябваше да уредят правния проблем, който се получи в резултат на дейностите на Станимир Михайлов. 

След нея дебатите продължиха. Стана ясно, че през вчерашния ден подуправителя отдръпнал също своята оставка, а малко преди края на дебатите от ПП-ДБ желаеха Станимир Михайлов да влезе в зала, което бе признато. Костадин Ангелов пък разгласи от трибуната, че оттеглянето на неговата оставка станало посредством помощник на втората политическа мощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР