Парламентът разреши на Агенция Пътна инфраструктура да заплати от утвърдения

...
Парламентът разреши на Агенция Пътна инфраструктура да заплати от утвърдения
Коментари Харесай

Изплащат 50% от дължимите суми на пътните строители

Парламентът позволи на Агенция „ Пътна инфраструктура ” да заплати от одобрения си бюджет за 2022 година 50% от изпълнените действия по превантивно, настоящо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки. „ За ” гласоподаваха 122-ма депутати, 35 бяха „ срещу ” и двама се въздържаха.

Според признатото решение останалите 50% от всички финансови отговорности на организацията, зародили по изпълнени действия, сертифицирани досега на влизането му в действие, се правят след решение на Народното събрание и въз основа на отчет, направен от междуведомствената работна група и мнение на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

АПИ ще заплати 100% от финансовите си отговорности, зародили по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи, по договорите за произвеждане, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на отговорностите по месечни и изключителни задачи по договорите за осъществяване на поддържане на републикански пътища.

Решението в редакция на парламентарната районната комисия поддържаха обединенията от ръководещата коалиция. Движение за права и свободи, „ Възраждане ” и един народен представител от ГЕРБ-СДС бяха „ срещу ”, а двама народни представители от „ Продължаваме Промяната ” се въздържаха. Преди това беше отхвърлено предлагането на ГЕРБ-СДС за очевидно гласоподаване със ставане на крайници.

С 0 гласа „ за ”, 25 „ срещу ” и 132 „ въздържал се ” депутатите отхвърлиха другото проекторешение за разплащане с пътните компании, импортирано от „ ИТН ”. С изключение на депутата, дал своя вот „ срещу ” едното проекторешение, ГЕРБ-СДС не участваха в гласуванията и на двете оферти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР