Парламентът ратифицира изменението на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги

...
Парламентът ратифицира изменението на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги
Коментари Харесай

Международен орган става консултант на Агенцията по обществени поръчки

Парламентът ратифицира изменението на Споразумението за даване на консултантски услуги сред Агенцията по публични поръчки на Република България и Международната банка за възобновяване и развиване.
Финансирането на дейностите по съглашението е обезпечено в границите на план „ Преглед и оценка на системата на публичните поръчки в България “, реализиран с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд.
Документът е от 2 ноември 2017 година, подписан на 21 декември 2018 година Чрез цялостното осъществяване на дейностите по Споразумението за даване на консултантски услуги се цели да се обезпечи самостоятелна външна оценка на настоящото положение на системата на публичните поръчки в България.
Това ще разреши да се откри успеваемостта на подхванатите ограничения в осъществяване на Националната тактика за развиване на бранша публични поръчки в интервала 2014-2020 година
Това бе последната точка в работата на Народното събрание за през днешния ден. късият дневен ред стана причина за съществени рецензии от страна на опозицията.
„ Българска социалистическа партия търси спор. Българска социалистическа партия търси истината, а от ГЕРБ мълчат. Втора седмица се получава това нещо. Мисля, че е извънредно срамно, г-жо ръководител, да се показва подобен дневен ред в случай, че опозицията има законопроекти, които даже не са гледани и в комисия “, обърна се националният представител и зам.-председател на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев към ръководителя Цвета Караянчева.
Той се аргументира с импортираните от парламентарната му група оферти за промени в Закона за обществените финанси и Закона за благосъстоятелност и използването на аграрни земи, които към момента не са придвижени към разглеждане.
В отговор Караянчева напомни, че по силата на правилника всяка парламентарна група има опция да предлага промени в дневния ред, които подлежат на гласоподаване в зала.
„ Това е парламентарна естрада, на която би трябвало да бъдат водени политически диспути или нещо съм се объркал. Ако вие сте се объркали, напуснете този парламент! “, продължи да подлага на критика Стойнев.
Той прикани ръководещото болшинство, даже и да отхвърля законопроектите, препоръчани от Българска социалистическа партия, да взе участие интензивно в разискванията по тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР