Парламентът прие решение за отпускане на държавни парични награди за

...
Парламентът прие решение за отпускане на държавни парични награди за
Коментари Харесай

НС реши: Ще се отпускат държавни парични награди за особени заслуги към нацията

Парламентът одобри решение за разпределяне на държавни парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията. Точката беше включена в дневния ред по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Вносители са народните представители от ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, Тома Биков и Деница Сачева. В решението се показва на кого се отпускат държавни парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията за изключителните им достижения и за цялостния им принос в региона на културата.



Записано е, че се отпуска пожизнено за особени заслуги към българската страна и нацията в размер на 500 лева месечно на Стефка Иванова Берова, Йордан Светославов Марчинков, Богдана Иванова Карадочева, Николай Георгиев Балинов, Величко Маринов Маринов и други. Сред хората, на които се отпуска пожизнено за особени заслуги към българската страна и нацията в размер на 350 лева месечно, са Никола Борисов Динев, Марин Стоянов Цветков, Красимир Стефанов Янакиев, Румен Атанасов Илиев и Иван Христов Бояджиев. Изпълнението на решението се разпорежда на министъра на културата.

Председателят на Комисията по културата и медиите Тома Биков изясни, че това решение цели да компенсира щатни чиновници на „ Концертна дирекция “, които са работили от основаването ѝ до 1990 година

Това са в огромна част от случаите известни български музиканти . Към този лист са включени и механически сътрудници, които също са били щатни чиновници, сподели депутатът. По думите му казусът е, че част от архива до 1990 година е изгубен по независещи от тях аргументи и тези хора не могат да потвърдят разнообразни години стаж.

През 2021 година беше основан подобен лист, само че с критерии, които бяха много, съгласно мен, не добре направени, означи Боков и добави, че по този метод не е бил решен казусът. По думите му с гласуваното в Народното събрание тези хора ще бъдат обезщетени за това, че са били ощетени.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР