Парламентът прие на първо четене забрана за поставянето на плажни

...
Парламентът прие на първо четене забрана за поставянето на плажни
Коментари Харесай

Без кърпи, палатки и каравани върху дюните, решиха в парламента

Парламентът одобри на първо четене възбрана за слагането на плажни такъми и палатки, както и за прекосяването, паркирането и престоя на пътни транспортни средства върху преносими, неподвижни и облесени дюни, с изключение на в случаите на позволено строителство. Промените, импортирани от Министерския съвет, в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха утвърдени единомислещо с 97 гласа "за ". Прецизирани са и административнонаказателните разпореждания на закона.

Със законопроекта се основава опция заповедите на министъра на туризма, с които се подрежда провеждането на търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен на обекти, изключителна държавна благосъстоятелност, да подлежат на авансово осъществяване. Със законопроекта се основават два нови обществени регистъра - на класифицираните морски плажове и на групираните морски плажове.

В хода на полемиката беше обърнато внимание на нуждата от прецизиране на дефинициите за пътни транспортни средства и пресилената глоба за слагане на плажни такъми върху дюните.

Който в нарушаване на закона сложи плажни такъми или палатка върху преносими (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в рамките на зона "А ", зона "Б " или в урбанизираните територии на обитаемоте места след границите на зона "А ", в случай че по различен закон не е планувано по-тежко наказване, ще се санкционира с санкция от 500 до 1000 лева или с имуществена глоба от 1000 до 3000 лева, плануват промените. Който в нарушаване на закона премине или спре пътно транспортно средство за престой или за паркиране върху дюни, ще се санкционира с санкция от 1000 до 3000 лева или с имуществена глоба от 3000 до 5000 лева

Министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява, че този законопроект е бил близо две години на публично разискване. Тя сподели, че от ведомството ще поддържат всички градивни оферти за оптимално прецизиране на текстовете, тъй че да бъдат в полза на обществото и предлагането на по-качествен артикул за летен туризъм.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР