Парламентът прие на първо четене в сряда (4 април) за

...
Парламентът прие на първо четене в сряда (4 април) за
Коментари Харесай

Парламентът разшири правомощията на КЕВР

Парламентът одобри на първо четене в сряда (4 април) за промени в Закона за енергетиката, посредством които Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще получи повече пълномощия. И по-точно на енергийния регулатор ще бъде дадена опция да позволява покупко-продажбите при продажба на основни елементи от търговски сдружения, които ръководят стратегическа за енергийната ни система инфраструктура. Сделката за активите на ЧЕЗ в България е тъкмо такава.

"От значително значение е дружествата-купувачи да бъдат стратегически вложители, които да могат да подсигуряват дълготрайното стабилно развиване на енергийната система на страната ", акцентират в претекстовете към законопроекта от "Обединени патриоти ". Според тях поправките са нужни, с цел да се подсигурява интереса на България, националната сигурност и публичния ред.

В случай на нарушаване на новата наредба, КЕВР ще пристъпва към лишаване на лиценза на сдружението за транспорт или систематизиране. Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че договорката сред "Инерком " и "ЧЕЗ Груп " ще попадне в обсега на новия закон. Тя дефинира измененията като "добри ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР