Парламентът прие на първо четене промени в Закона за стоковите

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за стоковите
Коментари Харесай

Промените в Закона за стоковите борси и тържищата гласувани на първо четене

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за стоковите тържища и борсите. Измененията, импортирани от Министерския съвет, бяха подкрепени при прегласуването със 77 гласа " за ", 29 - " срещу ", и 10 - " въздържал се ".

Предвижда се за гарантиране на отговорностите на страните по подписани фючърсни и опционни покупко-продажби, които не са финансови принадлежности по смисъла на Закона за пазарите на финансови принадлежности, стоковата борса да сътвори специфичен клирингов механизъм, като изискванията за действието му се регламентират в борсовия устав на съответната стокова борса. Всички останали покупко-продажби с финансови принадлежности се подписват според използваното законодателство, осведоми Българска телеграфна агенция.

Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България " се усъмни в претекстовете на държавното управление за импортираните промени. Той означи, че като съществена причина е посочено намаляването на административната тежест. Каква административна тежест ще намалявате, откакто представителите на страната обясниха, че все още няма нито една молба за лиценз на clearing house, попита Гечев.

  " Тук се цели нещо друго. Някой желае да управлява стоковата борса в България, което не е задоволително ", разяснява той. Гечев означи, че над 90 на 100 от покупко-продажбите, които се реализират на Софийската стокова борса, са държавни поръчки. Т. е., някой желае на публичните поръчки да им уреди един прекрасен клирингов механизъм, който да е по вътрешни правила на борсата, разяснява той
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР