Парламентът прие на първо четене промени в Търговския закон, внесени

...
Парламентът прие на първо четене промени в Търговския закон, внесени
Коментари Харесай

Парламентът премахна на първо четене издаването на акции на приносител

Парламентът одобри на първо четене промени в Търговския закон, импортирани от Министерския съвет. Измененията плануват унищожаване на опцията за акционерни сдружения и за командитни сдружения с акции отсега нататък да издават акции на предявител. Издадените до влизането в действие на измененията акции на преносител се заменят с поименни акции. Предвиден е деветмесечен период, в който сдруженията да приведат активността си в сходство с новите разпореждания.

Необходимостта от въвеждането на промените произтича от съществуващия риск във връзка с прозрачността на информацията за лицата, притежаващи акции на преносител. Лицето, което упражнява фактическата власт върху акциите на предявител е титуляр и на правата по тях. Това прави промяната на притежателя (титуляра на правата) доста лесна, като за това е належащо само физическо предаване на акциите, се показва в претекстовете.

След приемането на законопроекта България ще бъде третирана като транспарантна данъчна пълномощия и благонадежден сътрудник в общите интернационалните старания за попречване на трансграничното укриване и невнасяне на налози и отклоняване от данъчно облагане. Това ще се отрази удобно върху капиталовия климат в страната, счита вносителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР