Парламентът прие на първо четене да отпадне напъно безсмисленият стикер

...
Парламентът прие на първо четене да отпадне напъно безсмисленият стикер
Коментари Харесай

След синьото картонче - напът е да отпадне и стикерът за Гражданска отговорност

Парламентът одобри на първо четене да отпадне напъно безсмисленият стикер за годна застраховка “Гражданска отговорност ”. И даже освен това - да се вкара ограничаване за въвеждане на стикери с подзаконов акт.

Това оповестяват от Демократична България, а концепцията е на същия създател, от който стартира и премахването на " синьото картонче " към талона - депутата Божидар Божанов.

От ПП-ДБ декларират, че на процедура стикерите от предното стъкло на колите се отстраняват (всъщност - остава стикерът за годишен механически обзор и еко-категория - против който Божанов водеше война още до момента в който бе министър на електронното ръководство, б.р.).

Факт е, че съществуването на годна застраховка Гражданско отделение отдавна се регистрира от КАТ на таблети, които получават действителна информация от застрахователите. Лепенките и зеленият картон към тях, нямат никаква функционалност, като се изключи че са отживялост.

Сред предложенията на Божанов в законопроекта за изменение на Закона за придвижването по пътищата е също и прекъсването и връчването на актове и фишове на пътя на водачи, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Тези водачи ще попадат в налични за обществото данни, разпределени минимум по-области.

Депутатът от ПП-ДБ предлага още споразумяване на правила за длъжностен електронен достъп до регистрите на Министерство на вътрешните работи от заинтригувани страни (държавни органи, снабдители на публични услуги, лица, осъществяващи обществени функции).

“Между първо и второ четене ще предложа и автоматизирано издаване на електронни фишове при засичане на коли без механически обзор или “Гражданска отговорност ” от всички налични камери ”, добави още Божидар Божанов.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР