Парламентът прие на първо четене бюджета на Националната здравно-осигурителна каса

...
Парламентът прие на първо четене бюджета на Националната здравно-осигурителна каса
Коментари Харесай

Парламентът одобри на първо четене бюджета на НЗОК за 2024 г.

Парламентът одобри на първо четене бюджета на Националната здравно-осигурителна каса за 2024 година Той бе подсилен от 142-ма депутати от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.  " Против " план-сметката на Здравната каса бяха 60 депутати от " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", без " въздържал се ".

Предвидените доходи и прехвърляния са в размер на 8 163 353 100 лева Разчетените средства са при допускане на здравноосигурителна вноска в размер на 8%, а в плановете е отразен резултатът от увеличение на размера на минималната работна заплата, оптималния застрахователен приход и минималния застрахователен приход за самоосигуряващите се. Съотношението на възнаграждение от страна на работодателя и здравноосигуреното лице за 2024 година е 60:40, предава Българска телеграфна агенция. 

Заложените разноски и прехвърляния са в размер на 8 163 353 100 лева, от които 7 630 931 400 лева са за здравноосигурителни заплащания. С плануваните средства е планувано закупуването на здравна помощ в обсега на наложителното здравно обезпечаване, обезпечено от бюджета на НЗОК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР