Парламентът прие да отпадне по-високият местен данък за жилищни имоти

...
Парламентът прие да отпадне по-високият местен данък за жилищни имоти
Коментари Харесай

Общините ще връщат надплатения данък върху имоти в курортите

Парламентът одобри да отпадне по-високият локален налог за жилищни парцели в курорти, които не са главно жилище, не се отдават чартърен или не са регистрирани като туристически обекти.

Това стана с гласуваните на първо и второ четене промени в Закона за локалните налози и такси, импортирани от Менда Стоянова от ГЕРБ.

Промените са в резултат на решение на Конституционния съд от 9 април 2019 година, с което е оповестена за противоконституционна наредба на закона, която предвиждаше по-висок размер на налога за жилищни парцели, ситуирани на територията на обитаеми места, включени в листата на курортите в България.

Дължимият налог върху недвижимите парцели за 2019 година към този момент е избран и обявен на хората. В някои случаи даже към този момент е заплатен, изясни Менда Стоянова.

Хората, които към този момент са платили налога си за тази година, с цел да употребяват отстъпка от 5%, ще бъдат известени от общините за измененията. Те ще имат опция да получат надвнесените суми назад или да им бъдат прихванати от последващи заплащания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР