Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каза

...
Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каза
Коментари Харесай

Парламентът освободи управителя на НЗОК проф. Камен Плочев


Парламентът приключи предварително мандата на шефа на Националната здравноосигурителна сподели (НЗОК) проф. Камен Плочев. Решението беше гласувано със 109 гласа „ за “, 72 „ срещу “ и 30 „ въздържал се “.

Аргументът за освобождението му от служба е обективната неспособност да извършва своите отговорности за период, по-дълъг от три месеца. В Народното събрание има е постъпило писмо, в което проф. Плочев категорично показва, че последните три месеца е отсъствал заради заболяване, а по мнение на лекуващия го екип, няма да бъде работоспособен най-малко още един месец, което се потвърждава с показан болничен лист.

От опозицията разкритикуваха метода на освобождението на проф. Плочев и дефинираха протичащото се като „ политически кръстоносен поход “ против него. Според народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Славчо Велков повода за това е декларираното преди време от проф. Плочев, че НЗОК е натрупала отговорности към непознати обществени институции.

Славчо Велков оспори и един от причините за предварителното освобождение на шефа на НЗОК, а точно, че той е показал е болничен лист, само че не решение на ТЕЛК, което да потвърждава неговата неработоспособност.

Участие в полемиката взе зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи доктор Нигяр Джафер. Тя дефинира проблема като „ следващ откъс от задълбочаващата се невъзможност в системата на опазването на здравето “, а мотив за изказванието си откри във обстоятелството, че проф. Плочев е 17-ти шеф на касата.

Зам.-председателят на Народното събрание счита още, че с освобождението на проф. Плочев хаосът в опазването на здравето няма да се оправи и удостовери, че групата на Движение за права и свободи няма да го поддържа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР