Парламентът прехвърли Бюрото по защита от главния прокурор към Министерството

...
Парламентът прехвърли Бюрото по защита от главния прокурор към Министерството
Коментари Харесай

Парламентът прехвърли Бюрото по защита от Гешев към Министерството на правосъдието

Парламентът трансферира Бюрото по отбрана от основния прокурор към Министерството на правораздаването, оповестяват от " Фокус ". Прехвърлянето на Бюрото е заложено в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателното произвеждане.
Бюрото по отбрана беше трансферирано при основния прокурор през 2014 година Със настоящия ход на процедура службата се връща в правосъдното ведомство.

Това е единствената законова смяна, отвън актуализацията на трите бюджета на страната, която това Народното събрание съумя да докара до дъно в двумесечната си работа. Окончателното оформяне на текстовете бе посрещнато с овации в пленарната зала.

Превърналият се в противоречив законопроект предстоящо бе признат след остри реплики сред депутатите, допълват от БГНЕС.

„ Това бюро не е нито на прокуратурата, нито на съда, това бюро е на правосъдната система “, опълчи се на измененията Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който шеговито предложи името на законопроекта да се промени на „ Закон за осветление на някои предпазени очевидци “. Подкрепа за основния прокурор пристигна и от ГЕРБ-СДС. „ Това ли е промяната в правосъдната система? Това ли е вашето схващане за правова страна? “, попита Анна Александрова.

„ Искате бюрото да остане там, където е, тъй като евентуално ще имате потребност от отбрана “, включи се дебата в Радостин Василев от Има Такъв Народ. „ Защитавате преторианската армия на основния прокурор “, поддържа го Димитър Делчев от ИБГНИ.

Депутатите от Демократична България също показаха поддръжка за измененията, а бурни реакции в залата провокира изявлението на Филип Станев от най-голямата парламентарна група. „ Голата истина е, че огромна част от депутатите се пробват да запазят това необичайно бюро и този основен прокурор “, обърна се той към сътрудниците си депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Срам ме е, че съм в тази зала и в този момент ще изляза от тук “, сподели още той, напускайки пленарната зала.

„ Съдейки по писъците, раздавани от избрана парламентарна група, очевидно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов “, разяснява и Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

С измененията Бюрото за отбрана на процедура се връща към правосъдното министерство, откакто мина към държавното обвиняване по времето на Сотир Цацаров като основен прокурор.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР