Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да бъде

...
Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да бъде
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да участва и пред него да бъде положена клетвата за служебно държавно управление - естественото е същият този парламент да има опцията да организира, както и парламентарния надзор върху държавното управление, по този начин и другият инструмент -, коментира пред Българска национална телевизия през днешния ден Георги Свиленски , заместник-председател от партията Българска социалистическа партия.

Чрез вотът на съмнение Българска социалистическа партия изпраща политическо обръщение , твърди той и показва, че би трябвало да се покажат минусите на това държавно управление.

" Служебният кабинет би трябвало да бъде самостоятелен и да прави само избори. Виждаме, че служебният кабинет се управлява от Борисов, че се назначава от Борисов, тъй че това би трябвало да стане ясно на Вашите фенове ", уточни заместник-председателят на социалистите.
 Борисов не носи отговорност за назначенията в кабинета
Борисов не носи отговорност за назначенията в кабинета " Главчев "

Петков, Иванов и Пеевски да не се отдръпват от това, което е сътворено дружно

. Въпреки това Георги Свиленски отхвърли да разяснява кой политик би бил добър негов заместител. Това е напълно в пълномощията на президента, безапелационен е той.

Георги Свиленски напомня, че още при анонса за Главчев, като по негови думи това е било за партията да не участва като заслон. Ние сме срещу този модел на подмолно ръководство, разяснява заместник-председателят.

По въпроса за вероятни опасения, че Народно събрание ще се употребява напълно за предизборна акция, Георги Свиленски уточни: " И медиите, и обществото не забелязвате това, което се случи през вчерашния ден. " Той прикани да се поставя фокус не на свадите, а на направеното положително.  не минаваше през комисии от 2 години, а в този момент мина през дневния ред на първо четене, подсети Георги Свиленски и добави, че през днешния ден или на следващия ден ще се преглежда, за която от Българска социалистическа партия упорстваха да влезе не от 1 юли 2024 година, а от следващата година. Той разчита, че приходите на българските жители следващата година ще са по-високи и либерализацията няма да се усети по този начин мощно, както би станало в този момент.

Георги Свиленска разяснява и  на шефа на НЗОК Станимир Михайлов в Народно събрание през вчерашния ден. Българска социалистическа партия нямаше съпричастност към случая, безапелационен е той , като добави, че цялата обстановка се е случила за сметка на българските жители.
 Момчил Мавров поема Здравната каса
Момчил Мавров поема Здравната каса

НЗОК, въпреки и краткотрайно, ще се управлява от човек на ГЕРБ и Движение за права и свободи

Росен Желязков не го бяхме подкрепили, няма и да го спасим, сбит бе Георги Свиленски по въпроса за. А  той не пожела да разяснява преди да е пристигнал идващия понеделник. В неделя е градската конференция на партията, там ще се решат политическите въпроси, акцентира той.

БСП-София сега има работна група, която организира първия цикъл отчетни избори, Ана Янева е ръководител на тази група и се грижи за процеса, уточни още Георги Свиленски. За отстраняването на Иван Таков от Градския съвет на партията заместник-председателят акцентира, че няма нито един изключен и нито един отхвърлен - управлението е просто с преустановен мандат.
 Нинова още веднъж подканва за обединяване вляво
Нинова още веднъж подканва за обединяване вляво

Българска социалистическа партия утвърди и дефинитивно платформата си за европейските избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР