Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като

...
Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като
Коментари Харесай

Събирането на тол таксите ще започне най-рано през март 2020 година

Парламентът отсрочи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните коли, като одобри на второ четене промени в Закона за пътищата.

Събирането на тол таксите от камионите над 3 тона и половина ще стартира най-късно на първи март 2020 година, а не както се предвиждаше - на 16 август тази година. Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещите, че не обяснили на превозвачите какви ще са цените.
Драгомир Стойнев - Българска социалистическа партия за България: ТОЛ системата се трансформира в една панацея и всички чакахме, че от 16 август тол системата ще проработи и тези прословути милиарди, които ще потекат надали не, ще бъдат разпределени, че ще има качествени поправки,че хората няма да се оплакват, че им се чупят колите.
ГЕРБ мотивираха отлагането: всеки риск би трябвало да бъде минимизиран.

Александър Ненков - ГЕРБ: Хем от някаква страна да се откри някакъв нужен баланс сред ползите на заинтригуваните страни, хем въпреки това и самата система електронна да се тества в същинско действително време, където след 16 август всичките тежкотоварни коли ще могат да се оборудват със съответните бордови устройства.
Управляващите били неспособни да вършат промени, нападнаха от ляво. Отговорът: тол системата не била направена за ГЕРБ, а за десетилетия напред.

Иван Иванов - Българска социалистическа партия за България: 20 дни преди внасянето на законопроекта едно популярно возене в джипа на премиера, когато той посрещаше отсреща тировете и споделяше на министър Нанков: Ей ги къде са бе, Нанков, минават. Само с тия тирове, които минаха за този интервал ще се оправят пътищата. Пускайте печатницата за пари.Георги Свиленски - Българска социалистическа партия за България: Печатницата не работи и господин Нанков евентуално от другата седмица ще се вози не на задната седалка, а в багажника. Маноил Манев - ГЕРБ: Това че на една политическа партия им пречи министър-председателя 12 пъти да не могат да вземат никаква точка от избори, не значи, че би трябвало да се позволява от председателстващия Народно събрание да бъде подлаган на обиди министър-председателят. Нигяр Джафер - заместник-председател на Народно събрание: Обиди са неприемливи, както към премиера, по този начин и към народните представители.
А до момента в който толсистемата проработи водачите на тежкотоварните транспортни средства ще заплащат месечна, седмична или дневна електронна винетка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР