Парламентът освободи председателя на Сметната палата .Решението бе взето със

...
Парламентът освободи председателя на Сметната палата .Решението бе взето със
Коментари Харесай

Парламентът освободи председателя на Сметната палата


Парламентът освободи ръководителя на Сметната палата.

Решението бе взето със 118 гласа " за " и 82 - " срещу ". То бе по предложение на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Според признатото решение досегашният заместник-председател Горица Грънчарова - Кожарева става ръководител до избирането на нов.

Цветан Цветков благодари на хората, които в 43-ото Народно заседание са го предложили и са дали своят вот за неговия избор.

“Не смятам, че Сметната палата не е изпълнила пълномощията си във връзка с по този начин наречения скандал, съобщи Цветков.

Той изясни, че когато са получени тези дарения и информацията за тях, от Сметната палата са я разгласили на уеб страницата си.

Цветков уточни, че в границите на одита, който се прави и би трябвало да завърши на 18 април, ще бъдат тествани донорите и това дали има сходство сред размера на дарението и размера на приходите, които са получили.

“Не ми е ясно от кое място идва тази офанзива, явно от тези, които са подписали плана на решение за моето освобождение, разяснява той. Сметната палата постоянно сме били равно отдалечени от всички политически сили и сме си правили почтено и честно работата ”, добави Цветков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР