Парламентът на Южна Корея прие днес закон за прекратяване на

...
Парламентът на Южна Корея прие днес закон за прекратяване на
Коментари Харесай

Забраниха консумацията на кучешко месо в Южна Корея

П арламентът на Южна Корея одобри през днешния ден закон за преустановяване на потреблението и продажбата на кучешко месо , съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че тази противоречива вековна процедура ще бъде неразрешена на фона на възходящата поддръжка за хуманно отношение към животните.

Някога яденето на кучешко месо се е считало за метод за възстановяване на издръжливостта през влажното корейско лято. То обаче се трансформира в необичайност - в този момент се употребява най-вече от някои възрастни хора - защото от ден на ден корейци считат кучетата за фамилни домашни любимци, а рецензиите към метода, по който се колят кучетата, се ускоряват.

Активисти настояват, че множеството кучета се убиват с електрически ток или биват обесвани, когато се подготвят за месо, макар че развъдчици и търговци настояват, че има прогрес, като умъртвяването към този момент е по-хуманно.

Подкрепата за възбраната нарастна под управлението на президента Юн Сук-йол, който е фен на животните и е осиновил шест кучета и осем котки дружно с първата дама Ким Кин-хи, която също е звучен критик на потреблението на кучешко месо.

Предложен от ръководещата партия, законът беше признат през днешния ден с голямо болшинство от 208 гласа и двама въздържали се в еднокамарния парламент, откакто двупартийната комисия по земеделие го утвърди през вчерашния ден.

Законовата норма ще влезе в действие след тригодишен гратисен интервал. Нарушаването на закона ще се санкционира с до три години затвор или с санкции в размер на 30 млн. вона (22 800 долара).

В изследването, оповестено през вчерашния ден от основания в Сеул мозъчен концерн Animal Welfare Awareness, Research and Education, повече от 94% от интервюираните декларират, че не са яли кучешко месо през последната година, а към 93% декларират, че няма да го вършат в бъдеще.

Министерството на земеделието на Южна Корея е пресметнало, че към април 2022 година в към 1100 ферми се отглеждат 570 000 кучета, които се трансформират в част от менюто на към 1600 ресторанта.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР