Парламентът на Южна Корея одобри във вторник законопроект, забраняващ развъждането,

...
Парламентът на Южна Корея одобри във вторник законопроект, забраняващ развъждането,
Коментари Харесай

Южна Корея забрани търговията с кучешко месо

Парламентът на Южна Корея утвърди във вторник законопроект, забраняващ развъждането, клането и продажбата на кучета за тяхното месо, обичайната процедура, която деятелите от дълго време назовават ​​позор за страната, оповестява CNN.

Народното събрание утвърди законопроекта с 208 гласа против 0, който ще влезе в действие след тригодишен гратисен интервал. Развъждането, продажбата и клането на кучета за тяхното месо ще се санкционира с до три години затвор или санкция от 30 милиона вона (23 000 долара).

Собствениците на ферми, заведения за хранене за кучешко месо и други служащи в търговията с кучета ще имат тригодишен гратисен интервал, с цел да затворят или трансформират бизнеса си, съгласно комисията. От локалните управляващи ще се изисква да поддържат тези притежатели на бизнес за „ устойчиво “ прекосяване към различен бизнес.

В Южна Корея има към 1100 ферми за кучета, работещи за хранителни цели, и към половин милион кучета се отглеждат в тези ферми, съгласно Министерството на земеделието, храните и селските региони.

Но тази процедура също беше подложена на рецензия през последните десетилетия, като деятелите за правата на животните бяха начело; интернационалните правозащитни групи като Humane Society International (HSI) са работили за спасяването на кучета от южнокорейски ферми и преместването им в чужбина.

Между 2005 година и 2014 година броят на заведенията за хранене, предлагащи кучета в столицата Сеул, е намалял с 40% заради намаляващото търсене, демонстрира формалната статистика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР