Парламентът на Естония призова в понеделник държавите-членки на ООН да

...
Парламентът на Естония призова в понеделник държавите-членки на ООН да
Коментари Харесай

Естония: Трябва да се създаде на зона, забранена за полети над Украйна

Парламентът на Естония прикани в понеделник държавите-членки на Организация на обединените нации да " подхващат незабавни стъпки за основаване на зона, неразрешена за полети " над Украйна.

Искането е, с цел да се предотвратят по-нататъшни цивилни жертви, до момента в който съветската война на доста фронтове против страната продължава бушува, заяви Fox News, представено от news.bg.

Естония е първата страна-членка на НАТО, която публично приканва за това.

" Парламентът на Естония показва поддръжката си на бранителите и народа на Украйна в битката им против Руската федерация, която стартира незаконна война и приканва да се покаже безспорна поддръжка на Украйна в нейната война за поддържане на нейната независимост, суверенитет и териториална целокупност ", се споделя в изказването на естонския парламент.

Естонският парламент съобщи още, че " непредизвиканата експанзия и военни действия на Русия съставляват закононарушение против мира без период на отминалост и че всички военни закононарушения, които са били осъществени, ще би трябвало да бъдат осъдени ".

Естония настоятелно приканва всички национални парламенти да одобряват сходни изказвания. Естонският парламент прикани също за " неотложно налагане на всеобхватно комерсиално ембарго на Руската федерация и Република Беларус, което би лимитирало способността на държавите-агресори да водят война ".

Приканват се държавите-членки да поддържат формалната молба на Украйна за статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Украинският президент, Володимир Зеленски, по-рано помоли Съединени американски щати и западните съдружници да вкарат зона, неразрешена за полети над Украйна.

Байдън и НАТО обаче изключиха това, защото налагането ѝ ще сложи Съединени американски щати и НАТО в директна борба с Русия и ще разшири спора.

Украйна не е член на НАТО, тъй че не предстои на наредбата на член V на Алианса, която споделя, че когато една държава-членка бъде атакувана, всички държави-членки ще подхващат дейности за подкрепяне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР