Парламентът на Албания одобри проектозакон за употребата на канабис за

...
Парламентът на Албания одобри проектозакон за употребата на канабис за
Коментари Харесай

Албания одобри проектозакон за медицинската употреба на канабис

Парламентът на Албания утвърди проектозакон за използването на канабис за медицински и промишлени цели , оповестява " Българска телеграфна агенция ", цитирайки албанските медии.

Проектозаконът дефинира и редица критерии за приемане на позволение за развъждане на растението . Също по този начин са определени санкции за възможни нарушавания.

Един от критериите е компанията да има три години опит в развъждането, производството, преработката и превозването на канабис. Официално не съществува албанска компания, която да покрива това изискване.

Според стопански специалисти това изискване би позволило единствено задгранични бизнесмени и компании да получат лиценз.

По-рано този месец някогашният албански президент и водач на опозиционната Партия на свободата Илир Мета сподели, че законопроектът значи " де факто узаконяване на трафика на опиати " в Албания .

Лицензът следва да бъде предоставян на компании за интервал от 15 години. Всички заинтригувани би трябвало да получат утвърждение от албанското държавно управление. Максималната повърхност, която може да бъде засадена с канабис в цялата страна е общо 200 хектара.
 От Албания избяга някогашен вицепремиер и финансов министър, упрекнат в корупция
От Албания избяга някогашен вицепремиер и финансов министър, упрекнат в корупция

Ахметай е видна албанска политическа фигура, от години заема позиции, близки до премиера Еди Рама

Министърът на опазването на здравето Огерта Манастирлиу сподели през юни, че задачата на този законопроект е да регламентира и обезпечи надзор и наблюдаване на процеса на развъждане, произвеждане, преправка и експорт на канабис.

Според нея е належащо да се сътвори национална организация за надзор на канабиса, подчинена на албанското министерство на опазването на здравето.

Тя следва да сътрудничи с албанската полиция и няколко други структури в министерствата на опазването на здравето, земеделието и вътрешните работи. Агенцията за надзор на канабиса също ще може да постанова наказания за нарушение на изискванията или откритата правна рамка.
 Златна опция? Канабисът може да носи по 5 милиарда евро годишно на Германия
Златна опция? Канабисът може да носи по 5 милиарда евро годишно на Германия

И да сътвори десетки хиляди нови работни места в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР