Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на

...
Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на
Коментари Харесай

Емил Димитров - Ревизоро стана екоминистър със 111 гласа за

Парламентът избра Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите.

Със 111 гласа " за " на ГЕРБ, Обединени патриоти и двама самостоятелни депутати той бе определен на мястото на Нено Димов, който, откакто бе арестуван поради рецесията с водата в Перник, изпрати своята оставка на премиера Бойко Борисов.

" Против " гласоподаваха 96 депутати - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. При гласуването нямаше " въздържали се " депутати. Преди гласуването от " Воля " оповестиха, че ще изоставен пленарна зала, защото не виждат експертност в кандидатурата, а и съмнителна била компетентността на Емил Димитров - Ревизоро в ресора екология.

След гласуването той постави клетва пред Народното събрание и министрите в зала.

В първите си думи той разгласи, че новият пост е по-нисък от настоящия му на депутат по Конституция. " Не мога три години да работя в една посока, свърших много работа, огромна част от сенчестия бизнес съм го сложил на ярко ", сподели Ревизоро и уточни, че като депутат се е срещал и разговарял с всички и се надява и при сегашната си работа и служба това това да остане по този начин.

Ревизоро изброи какво е работил през годините, като акцентира на обстоятелството, че на някои длъжности е назначен точно от алено държавно управление.

След това Емил Димитров уточни двете рецесии, върху които ще работи - с водата и въздуха.

Първо уточни, че не е ходил в Перник до момента, с цел да не натрупа рейтинг върху рецесията, само че там са всичките му родственици.

" Тази стена в Перник от през вчерашния ден ли е, язовирът, течовете... мислите ли, че някой е ходил с бормашина, мислите ли, че канализацията в този момент е протекла, и тръбата е текла, и градът има загуби, и помпената станция ", изброи проблемите на Перник той.

Ревизоро добави, че за 19 година един цялостен язовир е изминал в реката.

Относно проблемите с боклука новият екоминистър съобщи, че е елементарно да се каже, че няма да се внася у нас отпадък. " Но ще излиза ли нашият ", попита риторично той.

Според Ревизоро би трябвало да има доста мощен надзор върху боклука. " Преди да взимаме крайни решения, аз персонално ще се съветвам с специалистите ", сподели той.

В умозаключение Емил Димитров се сбогува с сътрудниците си народни представители: " Много добре ми е тук, доста добре се разбирам с вас, аз не желая да си потеглям от вас, само че по този начин се постанова. Вчера си взех табелката от Народното събрание за спомен ", сподели още Димитров.

А в министерството си " ще бъде админ, няма да се тормози да разменя ресори, няма да е нито жълта, нито алена метла ".

" Искам да мине мандатът обикновено и да има резултат. Ще ми се да обиколя цялата страна, с цел да видя язовирите, с цел да мога да кажа къде има проблеми ", сподели в умозаключение новият екоминистър.

В коридорите на Народното събрание към този момент като министър Емил Димитров даде пояснение и за своята законодателна активност.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров бил внесъл закона с така наречен корекция " Домусчиеви ". Законопроектът бил донесен в кабинета на водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов от Волен Сидеров и депутата Николай Александров. На военния министър било декларирано, че този законопроект е утвърден и координиран с Цветан Цветанов, както и с Корнелия Нинова. Само той от Оперативна програма бил в София. Споделил, че това не е негова тематика, само че се е подписал. Сидеров го взел и внесъл плана единствено с подписа на Емил Димитров.

Ревизоро е удовлетворен, че през вчерашния ден в комисията му е финализиран закона за горивата. Законът, както разясни той, е направен от икономическото ведомство, просто се водел на негово име. Двайсет години е траяла борбата за заверка на бранша.

Аз съм лобист на легалния бизнес, увери Емил Димитров - Ревизоро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР