Парламентът днес ще разгледа проекторешението на ПП-ДБ за изискване от

...
Парламентът днес ще разгледа проекторешението на ПП-ДБ за изискване от
Коментари Харесай

Парламентът гледа днес казуса с Панаира, утре – ОбС на Пловдив

Парламентът през днешния ден ще прегледа проекторешението на ПП-ДБ за условие от Министерството на стопанската система да апортира варненските акции на Панаира в Централния депозитар.

Утре въпросът ще се дебатира и в пловдивския общински съвет. В дневния ред на съвещанието е включено предлагането на групата съветници на ДБ-Пловдив, а точно - общината да може да придобие 29% от Международния панаир и за първи път да има директно присъединяване с акции в него.

Предлагаме Община Пловдив да даде на Варна 16% от притежаваните на града на тепетата 25% в сдружението, като за сметка на това посредством подмяна получи 29% -те % на морския град в Панаира, от които желае да се откаже.

Така печелят и двете общини, изясни към този момент ръководителят на групата съветници на Демократична България - Пловдив юрист Веселина Александрова.

По думите й, в случай че предлагането бъде признато от двата общински съвета, Варна ще получи два пъти повече акции, в сравнение с от схемата на Георги Гергов с апорта, а Пловдив ще получи за първи път директна благосъстоятелност върху акции от Панаира и ще продължи да има блокираща квота.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР