Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС са провели среща тази

...
Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС са провели среща тази
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС въвеждат отворено финансиране за партиите

Парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи са провели среща тази заран в Народното събрание. Това стана ясно от изказване на водача на придвижването Мустафа Карадайъ. Срещата е била препоръчана от Борисовата партия. По думите на Карадайъ от ГЕРБ се съгласили за отворено финансиране на политическите партии.

"Според нас няма разлика сред 1 лева или 0 лева дотации на политическите партии, тъй като партиите с 1 лева дотации не могат да финансират нито активността си, нито акциите си. Затова ние предложихме американския модел на финансиране на партиите с 0 лева дотации на партиите. ", изясни Карадайъ.

Втората тематика на срещата била основаването на фонд за създаване на детски градини и освобождение на такси в общинските и държавни детски градини. Първата вноска във фонда щяла да бъде от спестените средства от дотациите на политическите партии.

Председателят на Движение за права и свободи разясни, че третото предложение, което от Движение за права и свободи са създали е да се освободят от Данък добавена стойност книгите и учебниците. "Това беше предметът на нашата среща. От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии. И те са съгласни, че с 1 лева дотация няма по какъв начин партиите да финансират активността и акциите си “, изясни Карадайъ.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР