Парламентарни репортери изпратиха писмо до председателя на Народното събрание Цвета

...
Парламентарни репортери изпратиха писмо до председателя на Народното събрание Цвета
Коментари Харесай

Журналисти с писмо към Караянчева: Искаме да се движим свободно

Парламентарни кореспонденти изпратиха писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, с което пожелаха да им бъде възобновено правото на свободно придвижване из коридорите на постройката.
Ограничението в действие от през вчерашния ден, а повода за него е желанието на управляващите да предотвратят скупчването на огромен брой хора на лимитирано пространство, като мярка против разпространяването на ковид.
За тази цел публицистите получиха обособена зала, където могат да наблюдават съвещанието на депутатите, като на процедура се оказаха изолирани от тях, което доста затруднява тяхната работа.
Въпреки че очевидно имат всичко належащо – екран, на който да наблюдават дебатите (и на който постоянно се включва функционалността за скрийнсейвър, пречеща да се вижда протичащото се в пленарна зала), кафе машина и даже автомат за пакетирани закуски, лимитираното придвижване в постройката пречи на тяхната работа, в чиято основа стои правото им да задават въпроси.
Ето за какво с писмото, подписано от огромна част от репортерите, те оферират различни ограничения за сигурност. Сред тях е непоколебим пропускателен режим в постройката, включващ измерването на телесната температура, по образеца на Министерски съвет. Останалите възбрани за изказвания на естрада и живи включвания само на избрани места могат и да останат.
„ Ясно осъзнаваме значимостта от вземането на превантивни ограничения и отговорността, която стои пред Вас като политици, които вземат решенията и от нас като медии, само че дано това не пречи на взаимната градивна работа. Нека покажем на обществото, че дружно можем да преминем през това тестване с разсъдък, достолепие и взаимно почитание! “, пишат още публицистите в писмото си.
" Има сътрудници със здравословни проблеми на специфичен хранителен режим и ограничавания достъп до бюфета и клуба на народния представител им основава прочут дискомфорт ", показват още те, представени от Фокус.
Какви бяха политическите реакции от ограничаването прочетете в този материал
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР