Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на

...
Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на
Коментари Харесай

Нинова: Парламентарната република временно се отменя

Парламентарната република краткотрайно се анулира и се суспендира Конституцията на България - имаме живот на заем, независимост под карантина, а на следващия ден влиза в деяние тирания. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на изключително състояние.
" Уважаеми български жители, както нормално се обръщам към вас от четири години, някои сътрудници през днешния ден се сетиха за това послание. Уважаеми български жители, несъмнено доста пъти сте чували от тази естрада, че става дума за исторически миг, за исторически речи и исторически думи. Сигурно някой път е имало съображение в това, различен път не. Ние считаме, че през днешния ден в действителност става дума за исторически миг. Днес, каквото и да приказват наши политически съперници или народни представители с друго виждане, парламентарната република краткотрайно се анулира и се суспендира Конституцията на Република България ", сподели Нинова, представена от организация " Фокус ".
" 3 дни заличиха 29 години битие и използване на българската Конституция. Вчера държавното управление предложи като отплата за рецесията на българските жители само живот на заем. Пари посредством заем, работа посредством заем, живот на заем ви дадоха през вчерашния ден. Днес ви дадоха независимост под карантина. Имаше и такова изявление. Утре - влиза в деяние диктатурата. Това са трите дни, които трансформират България за месеци напред ", акцентира още Нинова.
Основното човешко право е на живот, пред него всички останали имат второстепенно значение, разяснява и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. " Ние сега не подсигуряваме правото на живот на народните представители, нито на хората, с които контактуваме, нито даваме образец, че съблюдаваме условията. В момента поради пандемията, поради заплахата за живота на хиляди, на стотици хиляди жители по света, се суспендират краткотрайно съществени човешки права. Правото на свободно придвижване, правото на свободно изложение по избрани тематики. Правото на труд даже. Ако това е по този начин, ние би трябвало да прогласим, че съществена наша задача е да подсигуряваме правото на живот ", добави още Цонев.
Никой не е споделил на Българска социалистическа партия, че ще има изключително състояние 10 години - колкото по-скоро свърши, толкоз по-добре и за нас, разясни и националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.
" Никакъв парламент не е разхлабен. Нищо не е необуздано. Не можете да контролирате. Смятам, че дали ще говорите от тази естрада, или ще говорите от " Позитано " 20, или където намерите за добре, никой няма да ограничи вашето мнение. В тази рецесия е доста значимо да демонстрираме успокоение и да не живеем в положението, в което сме живели преди нея. След тази рецесия ще пристигна другата рецесия - икономическа, финансова, обществена може би. Ако Народното събрание работи в това изключително състояние, както е работил преди него, какво ще гледаме? Ще гледаме закони, които са направени в една друга среда. Ако си спомните единствено преди месец-два, в този парламент дебатирахме неща, които сега ни се костват най-вероятно незначителни. Друг е пейзажът, друга е обстановката. Карантината има и положителни страни, може да се затворим у дома и да помислим върху личните си неточности, пък даже и върху личните си нелепости. Всеки един от нас може да го направи, аз ви приканвам да го извършите ", добави още Биков.
Какво сподели по-рано ръководителят на Народното събрание Цвета Кораянчева, четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР