Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев върху

...
Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев върху
Коментари Харесай

Парламентарната правна комисия отхвърли президентското вето върху Закона за КТБ

Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев върху Закона за банковата неплатежоспособност. „ За “ отменяне на ветото гласоподаваха 13 народни представители, „ срещу “ гласоподаваха 7 депутати. Така Законът за банковата неплатежоспособност беше наново подсилен от правната комисия.

В дебатите по ветото депутатът Хамид Хамид от Движение за права и свободи посочи: „ Не споделяме претекстовете на президента “. „ Предложените от нас текстове са съобразени със законодателството “, съобщи той. „ Мисля, че става въпрос за недоумение на препоръчаните текстове. Ще гласуваме „ за “ повторното приемане на закона в зала “, сподели още депутатът. Тодор Байчев от Българска социалистическа партия уточни, че предлаганите промени в Закона за КТБ няма да попълнят пропуските, каквато е задачата на вносителите.

„ Законопроектът е противоконституционен, нарушава правилото на правната сигурност, ще сътвори юридически безпорядък “, съобщи той. „ Когато става въпрос за публичен интерес, законодателят ще бъде праволинеен към тези, които търсят по какъв начин да заобиколят разпоредбите – този сигнал даваме “, съобщи в отговор Йордан Цонев.

Крум Зарков беше безапелационен, че депутатите от Българска социалистическа партия ще поддържат ветото на президента. „ Това е следващото изключително законодателство, нека способства до по-добри резултати, в сравнение с предходните такива, които не дават изясненост “, разяснява той. „ Цифрите, обявени от сътрудниците от Движение за права и свободи, са задоволително солидни, с цел да създадем закон, който е на висотата на провокациите “, съобщи депутатът. Секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов разяснява: „ Спорна е полезността на закона, до каква степен с него ще може да се възвърне несъстоятелността на банката “. „ Разбирам задачата на вносителите, фактически следва да се резервира масата на несъстоятелността на КТБ със всички вероятни средства, само че това не е верният инструментариум “, сподели още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР