Парламентарната комисия за контрол над службите прие на първо четене

...
Парламентарната комисия за контрол над службите прие на първо четене
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите прие на първо четене промените в Закона за НСО

Парламентарната комисия за надзор над службите одобри на първо четене и двата плана за промени в Закона за НСО. Проектите са на " ИТН " и " Изправи се БГ! Ние идваме " като с тях се планува ограничение на кръга от лица, които употребяват защита от службата и профилиран превоз.

Според текстовете службата би трябвало да охранява единствено „ тримата огромни " - президентът, министър председателят и ръководителят на Народното събрание.

Извън кръга на охраняваните лица остават основния прокурор, президентската администрация, членовете на Министерския съвет и кмета на София. Остър спор провокира опцията българският патриарх да не бъде охраняван от НСО.

" Как патриархът е значим за националната сигурност. Каква част от националната сигурност е той. Източното православие ще спре да съществува? За наслада на всички и най-много на българския поданик профилиран превоз или защита на набожен лидер просто намирам за безсрамие това ", сподели Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

" Очакват се талази на тероризъм. В основата на актуалния тероризъм има доста мощна религиозна вълна, заради което този вид религиозни ръководители са по-застрашени от елементарните жители ", сподели Николай Радулов от Има Такъв Народ.

" Искам да ви предупредя нещо. Може един път на 20-30 години да се случи нещо непредвидено и тогава ще си задаваме въпроси за какво сме съкратили, лимитирали и по този начин нататък ", сподели Атанас Атанасов от " Демократична България ".

" В нашата Конституция, господин Хаджигенов само православното изповедание е упоменато като обичайната вяра в Република България. Не считам, че това изключително би затруднило НСО ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

" Аз предлагам да се обмисли опцията да има опция този човек да бъде охраняван. Православието е религията в Конституцията. Оттам нататък смятам, че патриархът е знак на страната. Но откакто вие го приемате по различен метод гласувайте го и го махнете ", сподели военачалник Емил Тонев, шеф на НСО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР