Парламентарната комисия за конфликт на интереси реши след запознаване с

...
Парламентарната комисия за конфликт на интереси реши след запознаване с
Коментари Харесай

Вижте какво реши парламентарната комисия за конфликт на интереси

Парламентарната комисия за спор на ползи реши след запознаване с резултатите от инспекцията на прокуратурата да се произнесе по настояването на Българска социалистическа партия за преустановяване на пълномощията на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и заместника му Антон Славчев.

Това реши комисията на днешното си съвещание с цялостно болшинство. Мотивите на левицата са подозренията за нарушавания на Георгиев и Славчев свързани с имотното им положение.
Вносителите от Българска социалистическа партия не участваха на съвещанието.

Председателят на парламентарната комисия Борис Ячев предложи още да се разпореди на националния център по парламентарни проучвания, в едномесечен период, да показа данни за резултатите от работата на до момента настоящия закон за КПКОНПИ. Предложението се одобри от комисията.

По думите на Ячев без да се знаят позитивите и негативите от действието на закона, не може да се вземе решение за потребността от правене на напълно нов подобен или да се усъвършенства. Според него, в случай че в този момент се тръгне към напълно нов закон за противопоставяне на корупцията, битката с нея в идващите три-четири години ще остане на назад във времето.

Той означи още, че откакто приключат инспекциите на КПКОНПИ за имотното положение на лица, заемащи висши държавни длъжности, ще поканят нейни представители, с цел да оповестят резултатите от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР