Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта има

...
Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта има
Коментари Харесай

Лечева: Някои хора искат да станат известни посредством интриги

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта има стратегически задания за решение, свързани с финансирането и развиването на българския спорт. Това сподели министърът на младежта и спорта Весела Лечева в предаването на БТВ „ Защо, господин министър “. Лечева беше запитана за абсурда към избора на ръководител на комисията.

„ Мога да кажа, че това беше евтина пиеса, която се представяше на публиката за едни хора да станат звезди чрез сходни интриги “, съобщи Весела Лечева.

Според министъра на младежта и спорта пред комисията има надалеч по-важни тематики.

„ На дъното сме на всички ранглисти съгласно проучванията на Евробарометър. 61% от българите споделят, че в никакъв случай не са се занимавали със спорт. Другата сериозна статистика, за която сигнализирам от първия ден на поста е, че бюджетът на Министерството на младежта е спорта е извънредно дребен. Според проучванията в България се отделя за спорт по 2,5 евро на глава от популацията, а в Нидерландия или Дания над 300 евро. Става въпрос за голяма разлика. Такива въпроси би трябвало да занимават комисията “, сподели министър Лечева.

Връщайки се на избора на ръководител, тя беше безапелационна, че името й не може да бъде споменавано в подтекста на сделки с Движение за права и свободи. Тя беше безапелационна: „ Никога и на никого не съм се обаждала за поста ръководител на комисията. Този въпрос не ме интересува. Нямам другари в Движение за права и свободи. Може да се наблюдава във времето какви са били моите връзки с тази партия. Това беше една пиеса, която се представяше пред българската аудитория трагично, с самоувереност, страсти, само че имаше други задания. Някои хора желаеха да станат герои, без да са създали нищо, с цел да са такива “.

Ако Радостин Василев е лицето на спорта за „ Продължаваме промяната “, тъпо за такава смяна, разяснява международната шампионка и олимпийска медалистка по пукотевица. Министърът на младежта и спорта заяви и претекстовете да изиска среща със съпредседателите на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев.

„ Исках да им покажа противоречивите контракти, които станаха публично известни “, сподели Лечева и подсети за подписания контракт за програмен продукт за 1,7 милиона лв.. Подчерта, че става въпрос освен за голяма сума, само че и за необичайно бързане при превода на парите, два дни след встъпването й на поста.

„ Фирмата върна парите, откакто повдигнахме съществено тематиката за нуждата да се заплащат 1,7 милиона. Направи се опит да бъде обяснено, че в НСБ се работи на бележник, само че това не е правилно, тъй като всичко е цифровизирано “, сподели още Лечева и добави, че по отчети на други IT-компании сумата за този софтуерен артикул е мощно повишена.

„ Исках тази среща не за друго, а поради обстоятелството, че те и имат сериозна поръчка за смяна на модела, за битка с корупцията. Считам, че техният представител не дава отговор на този профил. Самият факт, че програмата за юношески действия повтаря всички порочни практики и даже ги задълбочава, ме кара да си мисля, че може да са изпаднали в някаква илюзия “, добави Лечева.

По мотив сигнала на Радостин Василев в КПКОНПИ за стрелбището в кв. „ Гео Милев “, Лечева беше безапелационна, че няма терзания от инспекции и не е нарушила закона.

„ През февруари бях определена за ръководител на Български стрелкови съюз. След като бях назначена за длъжностен министър, започнах всички нужни дейности, написани в закона, с цел да не съм в спор на ползи. Оттеглила съм се от всички позиции като ръководител, член на УС “, сподели министър Лечева.

Попитана, дали пък не е в обстановката на Кирил Петков, който стана длъжностен министър като канадски жител, Лечева посочи, че юристите са безапелационни, че не става въпрос за сходна догадка.

„ Националният стрелкови комплекс влиза в активите на НСБ, която стопанисва над 20 спортни бази. Преведени са 3 милиона лв. в НСБ, а не в сметките на Български стрелкови съюз. Тези средства са предопределени за ремонта въз основата. Може да отидете и да видите положението на този комплекс “, сподели Лечева и описа, че още при предходното управление е апелирала да се обърне внимание въз основата, на която се приготвят националните състезатели и се организират надпревари. Тогава е била планувана сума от шест милиона лв., а министър е бил Радостин Василев. Весела Лечева беше безапелационна, че няма терзания, тъй като е спазила закона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР