Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроекта за

...
Парламентарната комисия по отбрана подкрепи на второ четене законопроекта за
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по отбрана одобри законопроекта за военната помощ за Украйна

Парламентарната комисия по защита поддържа на второ четене законопроекта за одобрение на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.  " За " гласоподаваха 13 депутати, двама - " срещу ", а един - " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В петък на първо четене в зала народните представители поддържаха законопроекта, като " за "  гласуваха 130 депутати, а " срещу "  - 36. Също в петък болшинството депутати гласоподаваха " за "  проект на решение за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна.

" Основната част от военната помощ, която страната ни ще изпрати, е за отбрана на популацията и на обектите от въздушни офанзиви. Помощта, която се отпуска, по никакъв метод не заплашва опциите на Българската войска да извършва своите конституционни отговорности или да понижава качествата ѝ. Надявам се това да бъде един първи стадий и да има следваща помощ, която България да окаже на Украйна ", съобщи пред публицисти ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС).  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР