Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще изслуша Радослав Миленков,

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще изслуша Радослав Миленков,
Коментари Харесай

Депутати изслушват кандидата за подуправител на БНБ

Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще изслуша Радослав Миленков, претендент за подуправител на Българска народна банка. В момента той управлява Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
Избор на нов подуправител се наложи след неочакваната оставка на Димитър Костов. Това се случва на фона на напъните на страната ни да влезе в Еврозоната и Банковия съюз.

На 8 март Народното събрание одобри процедурните правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за подуправител - началник на ръководство " Банков контрол " на Българска народна банка. Претендентът за поста ще бъде авансово тестван за принадлежност към някогашните спецслужби - Държавна сигурност и районно управление (на МВР) на Българска народна армия.Изслушването във финансовата комисия е навън съвещание, на което претендентът показва концепцията си за активността, за която е номиниран - началник на " Банков контрол ". Той се счита за утвърден, в случай че за него в пленарната зала са гласоподават повече от половината присъстващи народни представители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР