Парламентарната Комисия по бюджет и финанси прие на второ четене

...
Парламентарната Комисия по бюджет и финанси прие на второ четене
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие намаляването на ДДС за детски стоки

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси одобри на второ четене предлагането за понижаване на Данък добавена стойност за ресторантьорите, за книгите и за храните и пелените за деца. Депутатите споделиха „ да” на рухването на данъка от 20 на 9%. Предложението е на депутатите от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев. Книжните издания също ще се употребяват от понижената данъчна ставка. Очаква се понижените ставки да бъдат гласувани дефинитивно от депутатите в пленарна зала през идната седмица.

Предложението за понижаване на налога на детските артикули беше подкрепено и от председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която кардинално е срещу диференцирането на ставката.

Намаленото Данък добавена стойност ще важи за детските храни за деца до 3-годишна възраст, както и за детски фармацевтични артикули, в това число памперси. Според приложението на Движение за права и свободи това са приспособени бебешки млека, прахообразни каши за бебета или за дребни деца, хомогенизирани зеленчукови или плодови пюрета в съдове с чисто тегловно наличие, ненадвищаващо 250 грама. Включени са и пюретата от месо, риби, зеленчуци, плодове или ядки с тегло до 250 година Намалението ще направи по-достъпни храните и фармацевтичните артикули за повече фамилии. С мярката от Движение за права и свободи се надяват да допринесат за превъзмогване на отрицателната демографска статистика в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР