Парламентарната група Обединени патриоти, която е част от управляващата коалиция,

...
Парламентарната група Обединени патриоти, която е част от управляващата коалиция,
Коментари Харесай

Парламентарната група на Патриотите вече е по-малка от на ДПС

Парламентарната група " Обединени патриоти ", която е част от ръководещата коалиция, към този момент е четвъртата, а не третата по величина в Народното събрание. Тя отстъпи третото място по бройка на групата на Движение за права и свободи откакто през днешния ден я напуснаха четирима представители на " Атака " Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

За излизането от групата заяви депутатът от " Атака " и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев на брифинг в Народното събрание. " Това, което остана от групата " Обеденени патриоти " не е групировката, за която гласоподаваха българските жители ", съобщи той.

Днешното решение на депутатите от " Атака " да изоставен е предшествано от изключването през юли на водача на партията Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

Нотев обвърза излизането на " Атака " от групата с дейности на водача на НФСБ и някогашен вицепремиер Валери Симеонов, който се върна като народен представител. " Позорно завръщане след месечни митинги, пропъден от изпълнителната власт, той откри място в българския парламент, сякаш тази свещена постройка, е подслон за провалени политици ", сподели Нотев. На въпрос дали ще поддържа държавното управление или остават съпротива, той уточни, че ще реагират съгласно решенията на партията и отношението, което ще образуват към съответни хрумвания и оферти.

" Естествено, че е не е прелестно третата по величина парламентарна група да стане четвърта по величина и то след Движение за права и свободи, само че, за жалост, това беше неизбежно и аз не мога да разясня или да разисквам решението на нашите сътрудници ", сподели пред Българска телеграфна агенция Валери Симеонов. Според него НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация са постъпили колегиално, като са изключили от групата хората, които не са идвали на работа, а с останалите четирима сътрудници от " Атака " са работили добре.

Вчера министър председателят Бойко Борисов увери, че " Атака " остава част от ръководството и ще поддържа държавното управление. Освен това при гласуването на значими решения болшинството съумява да си обезпечи гласове в поддръжка и от " Воля " и от Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР