Парламентарната група на Възраждане излезе с декларация относно механизма за

...
Парламентарната група на Възраждане излезе с декларация относно механизма за
Коментари Харесай

Костадинов: Малката софийска коалицийка я нямаше, когато се гласува Закона за съдебнатата власт

Парламентарната група на " Възраждане " излезе с декларация по отношение на механизма за следствие на основния прокурор, който няма да може да бъде признат в оставащото време на Народното събрание. В декларацията, прочетена от водача на партията Костадин Костадинов, бе наранена и тематиката за референдума за опазване на българския лев.

 

Вчера на брифинг в Народното събрание Костадинов разяснява, че от " Демократична България " и " Продължаваме Промяната " за втора поредна седмица провалят правосъдната промяна. Поводът бе решението на пленарната зала срокът сред двете четения на промените в Закона за правосъдната власт и в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) да остане 7 дни.

 

Днес в пленарната зала Костадинов уточни, че през вчерашния ден от парламентарната естрада е била изчетена " декларация в поддръжка на диктатурата в България ". Той посочи, че декларацията е била отдадена на напъните не на България, а на " една част от ръководещия хайлайф в България да унищожи българската финансова самостоятелност, да ликвидира българския лев и да наложи една непозната валута в нашата страна ". Тази декларация пропуща главната воля, която всеки народ има право да изрази в миг, в който счете, че демокрацията е застрашена, сподели Костадинов. 

 

Костадинов напомни, че сега в България е в ход самодейност за осъществяване на референдум в отбрана на българския лев. Такива референдуми са провеждани в доста страни в Европейския съюз - някои са били в поддръжка на локалната валута, други – в поддръжка на еврото, изясни той и добави, че и в двата случаи решенията са били категорично одобрявани след референдума. По думите му това е най-демократичната процедура. 

 

Според Костадинов е необичайно за какво в границите на две седмици референдумът се е трансформирал в „ най-големият зложелател на тъй наречените демократи или по-скоро антидемократите “ в България.

 

Лицемерието имаше и своето продължение, тъй като единствено няколко часа по-късно, когато трябваше да се гласоподава едно основно предложение, касаещо поправките в Закона за правосъдната власт и в Наказателно-процесуален кодекс, тъкмо представителите на " дребната софийска коалицийка ", които предложиха да се понижат периодите за разискване от 7 на 3 дни, ги нямаше в залата, означи той. Една част бяха тук въпреки всичко от кумова или демократична срама, посочи Костадинов.

 

Какво се оказа - 15 % от " групата на дребната софийска коалицийка " и близо една трета от представителите на „ Продължаваме Промяната “ не бяха в залата, сподели Костадинов. По думите му, в случай че сметнем броя на изчезналите, гласуването е щяло да мине за един глас. 

 

След декларацията на " Възраждане " Атанас Славов ( " Демократична България " ) разяснява, че е неприемливо, когато има сътрудници, отсъстващи по медицински аргументи, което е доказуем факт, да се спекулира с това.

 

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев разяснява, че процедурата на Славов след декларация е неприемлива и не отива на правист като него да се пробва да нарушава разпоредбите.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР