Парламент в услуга на правителството 44-тото Народно събрание ще се

...
Парламент в услуга на правителството 44-тото Народно събрание ще се
Коментари Харесай

Сега: Топ 5 на срамните парламентарни издънки

Парламент в услуга на държавното управление
44-тото Народно заседание ще се запомни с неналичието на надзор върху дейностите на държавното управление и с пренебрежителното отношение на министър-председателя Бойко Борисов към парламентарната власт. Премиерът единствено 3 пъти се отзова на общо 15 предложения за чуване. Десетки кавги имаше в парламентарната зала, поради отхвърли на болшинството да го извика с цел да отговори на въпроси на депутатите. Премиерът по този начин и не стъпи в новата пленарна зала в някогашния партиен дом, въпреки че преди 3 години беше заречен, че ще се отзовава на парламентарните предложения, стига да са общителни. В този Парламент станахме очевидци даже на разискване на избор на съмнение към държавното управление и гласоподаване на държавен бюджет в отсъствието на премиера.

Срамният опит за рестарт
Това Народно заседание ще се запомни с опита да протака и да тушира публичното напрежение с план за нова Конституция, писана на коляно. Управляващите внесоха план за Конституция с голям брой неточности и това ускори чувството а насмешка с главния закон и с упованието за смяна.

Изолиране на публицисти и жители
Депутатите откриха леговище в някогашния партиен дом и се изолираха от медиите и жителите. Народните представители по този начин се скриха от народа, че журналистическите очи можеха да ги видят единствено през прозореца на тоалетната.

Отношението към хората с увреждания
Това, което сигурно не би трябвало да виждаме в бъдещите парламенти е отношението към хората с увреждания. В това Народно заседание защитата изхвърли дете с увреждане надалеч от очите на депутатите. В края на мандата лъсна и този позор - новата пленарна зала, глътнала милиони за ремонт, няма условиа за работа на хора с увреждания. Така народен представител в количка се закле от място.

Обидите
И този парламент не избяга от традицията - запомни се със срамни подиуми и обидни реплики сред депутати. Някои от тях ще се помнят дълго.

"Сега "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР