Паркът под Паметника на българо-съветската дружба във Варна е в

...
Паркът под Паметника на българо-съветската дружба във Варна е в
Коментари Харесай

Окаяно е състоянието на парк във Варна

Паркът под Паметника на българо-съветската дружба във Варна е в окаяно положение. Клоните и дърветата, паднали по време на огромната стихия в края на предходната година, към момента не са извозени. Алеите се разрушават, тук-там липсва осветяване. Паркът е най-близкото място за спорт и разходка за живеещите в новите квартали на Варна - „ Бриз “ и „ Св. Никола “.



Около парка се строи интензивно. Въпреки че достъпът на тежкотоварни коли е неразрешен, постоянно разхождащите се по алеите хора се разминават с камиони, които разрушават асфалтовата настилка. А придвижването им в парка е причина за произшествия.



" Доста занемарено.Има какво да се усъвършенства, има и като зеленина и като положение на всичко ".

" Не се чисти в близост, което малко е обезпокоително, само че това не е единствено тука и блокове има в близост ".

" Какво би трябвало да се промени? Всички тези дръвчета и буренаци би трябвало да се махнат. Пейчици да вземем за пример и така нататък Осветление няма никакво за вечерта, когато има и спортуващи след работа. Тъмно е, ужасно ".

Антон Апостолов, както доста други живеещи в околните квартали, посещава парка всеки ден, с цел да спортува.



" Не е лицеприятно, само че въпреки всичко регионът има потребност от поддръжка и по-скоро да се направи, да се социализира, с цел да идват тук повече спортуващи хора и да се разхождат, а в този момент се е трансформирало в котило на наркомани и клошари ", споделя Антон Апостолов.

Част от стълбите, които водят към паметника, се разрушават. Кошчетата за боклуци са малко и зелените площи постоянно са осеяни с отпадъци.

" Има потребност от облагородяване сигурно. По принцип е прелестно, има всякакви диви места, само че съгласно мен би трябвало да е малко по-зелено. Някак си да се поставят повече грижи всекидневно с цел да може да е по-приятно за разходка и да не се вършат повече блокове ", разяснява Грациела.

От районното кметство “Приморски ” обявиха, че падналите дървета по време на ураганните ветрове през ноември предходната година са нарязани и извозени. Освен това от време на време се премахвали и изсъхналите дървета в парка. Кадрите, които заснехме обаче, приказват друго. От кметството допълват, че е разпоредено разчистване на алеите и слагане на нови кошчета.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР