Паркът „Бедечка“ в Стара Загора се запазва. Общинският съвет одобри

...
Паркът „Бедечка“ в Стара Загора се запазва. Общинският съвет одобри
Коментари Харесай

Старозагорският „Бедечка“ вече е със статут на парк

Паркът „Бедечка“ в Стара Загора се резервира. Общинският съвет утвърди смяна в Общия организационен проект на града, която трансформира статута на квартал „Бедечка “ в парк и резервира зелените територии от застрояване, заяви

От трите оферти, постъпили в Общинския съвет, беше подкрепено това на кмета Живко Тодоров. В него се позволява застрояването на най-южната част на „Бедечка“, в която няма дървесни типове, въпреки че границите на парка във въпроса за локалния референдум включваха и нея.

„Това е напълно обикновено. Винаги публичният интерес е в интерес на зелените площи. Това решение, въпреки че не е цялостно, въпреки всичко е една голяма и значима разлика от това да се застроят 230 декара“, коментира Никола Райков, деятел от групата „Запазете Бедечка“.

Любомир Станков е притежател на 3 декара земя в зелената повърхност. От 1993 година до момента е платил за налози и каузи 35 000 лв.: „За тази същата земя татко ми го прибраха и пребиха, с цел да стане член на ТКЗС-то. На него му сложиха в паспорта „кулак“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР