Пържените яйца с крехки и корички ще бъдат в противоречие

...
Пържените яйца с крехки и корички ще бъдат в противоречие
Коментари Харесай

Внимание: Навършите ли 40, спрете да закусвате това

„ Пържените яйца с нежни и корички ще бъдат в несъгласие със здравето на храносмилателната система и не са потребни за нея. Ето за какво, в случай че възрастен човек желае да го яде за закуска, по-добре е да готвите бъркани яйца, тъй че да не изгаряне “, показва специалистът.

„ На собствен ред зърнената каша и варените пилешки яйца ще донесат изгоди заран. Тези артикули са елементарно смилаеми и обезпечават на тялото сила за дълго време “, споделя специалистът.

Възрастните хора могат да ядат яйца всеки ден. Това е доста значимо за здравето им.

Според японския доктор Такеши Курихара в преклонна възраст би трябвало да ядете 3-5 яйца дневно. Според него яйцата са източник на качествени протеини, витамини и есенциални мастни киселини, от които всеки има потребност в преклонна възраст.

Яйцата оказват помощ за поддържане на мускулна и костна маса. Също по този начин предизвиква здравето на сърцето. Помагат за възстановяване на мозъчната функционалност и подсилване на паметта. Освен това не е нужно да се притеснявате за наднорменото тегло.

Много хора ще си помислят, че 3-5 яйца дневно са доста, само че японският доктор се е управлявал на първо място от количеството протеин, от което тялото се нуждае в преклонна възраст. Но с изключение на протеини, яйцата съдържат и доста други потребни субстанции, измежду които не на последно място са по този начин нужният за костите ни калций и холинът, който е ефикасен в битката против деменцията.

Що се отнася до холестерола, в Япония е извършено проучване, по време на което е открито, че яйцата не вредят на хората, които нямат здравословни проблеми, без значение какъв брой ги употребяват.

zdrave.to

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР